Detta kanske är en dessert att servera på Nyårsafton. 🙂
Mascarponeglass med smarrigt marängtäcke 8 personer ( går att förbereda många av momenten). 🙂
Detta behöver du:
Till botten
200 g mandelmassa
1 apelsin
2 äggulor
Till fyllningen
1/2 liter vaniljglass
125 g mascarpone
1 apelsin
125 g hallon
Till marängen
2 äggvitor
1 dl strösocker
Göra botten: Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en cirkel ca 15 cm I diameter. Smörj den med lite matfett. Riv mandelmassan och det yttersta skalet av apelsinen.Vispa ner äggulorna i mandelmassan och apelsinskalet. Bred ut smeten i den uppritade cirkeln. ( OBS! Resten av apelsinen används till fyllningen.) Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter i 175°C. Låt kakan därefter svalna på galler.
Göra fyllningen: Rör ihop glassen med mascarponen och frys därefter glassen så att den blir bredbar. Bred glassen över botten. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen i tills den ska gräddas.
Då den ska gräddas – Sätt ugnen på 250°C med grillelementet på. 🙂
Skala apelsinerna och skär dem I skinnfria klyftor.
Göra marängen: Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård marängsmet.
Lägg därefter den sedan tidigare frysta botten på en plåt och lägg apelsinklyftor och hallonen på glassen. Bred så över marängsmeten och grädda därefter lätt i nedre delen av ugnen, ca 2-4 minuter eller tiIls marängen fått fin färg.
Servera genast – gärna med apelsinklyftor och hallon till